Idén nyáron a Petőfi híd, budai hídfő térségében újítják fel a 4-6-os villamos pályáját

iho/vasút   ·   2020.06.09. 18:00
4-es-6-os_nagykorut2020_0

A XI. kerületi Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között végeznek pályafelújítást a 4-es és a 6-os villamos vonalán június 11-e és augusztus 5-e között. Ezen a szakaszon utoljára az 1990-es évek végén végeztek nagyobb rekonstrukciót; most a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik a nagy terhelésű Combino villamosok sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát. Ennek köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások is gyorsabban elvégezhetők lesznek.

 

Közösségi közlekedés a nagykörút érintett szakaszán
  • Június 11-én, csütörtökön reggel 8 órától 4 napon keresztül június 15-én, hétfőn hajnali 4 óráig a nagykörúti villamosok a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek. A Corvin-negyedtől villamospótló busz közlekedik tovább Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel, amelyre a Boráros téren és a Mester utcánál a villamosmegállóban, a többi megállóhelyen az ezekkel párhuzamos buszmegállókban lehet felszállni.
  • Június 15-én, hétfőn hajnali 4 órától július 16-ig a nagykörúti villamosok a Széll Kálmán tér és a Petőfi híd, budai hídfő között közlekednek. A Petőfi híd, budai hídfőtől villamospótló busz közlekedik tovább Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel, amelyre a villamosmegállókkal párhuzamos buszmegállókban lehet felszállni.
  • Július 16-tól augusztus 6-ig a nagykörúti villamosok ismét a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek. A Corvin-negyedtől villamospótló busz közlekedik tovább Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel, amelyre a Boráros téren és a Mester utcánál a villamosmegállóban, a többi megállóhelyen az ezekkel párhuzamos buszmegállókban lehet felszállni.

Dél-Buda és a belváros között az M4-es metró alternatív utazási lehetőséget kínál.

 

Változások a közúti közlekedésben

Június 11-e és augusztus 5-e között a 4-es és a 6-os villamosvonallal párhuzamosan húzódó Irinyi József utcában a Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között lezárják mindkét irányú útpálya belső forgalmi sávját.

A Buda felé tartó oldalon a Bogdánfy utca felé csak egy balra kanyarodó sávon lehet majd haladni. A Pest felé tartó oldalon a Petőfi híd felé haladva a Bogdánfy utca előtt sávelhúzásra kell készülni; ebbe az irányba a munkaterület mellett két sáv lesz járható.

A Fehérvári úton a Baranyi utcai / Ulászló utcai csomópontnál a jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik majd. Mivel a pótlóbuszok itt fordulnak meg, a BKK a közúton közlekedők fokozott figyelmét kéri.

Június 11-15., valamint és július 15-augusztus 5. között a villamospótló autóbuszok végállomása a Corvin negyed és a Baross utca között lesz. Az autóbuszok várakozása és biztonságos visszafordulása érdekében egy szakaszon tilos lesz parkolni és külön jelzőlámpás forgalomirányítás épül ki.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek