Ikerbaleset Sziléziában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.01.17. 09:32
kiskep_131

A 131.059/060-as pályaszámú ZSSK Cargo Slovakia állományában lévő villamos ikermozdony csehországi látogatása alkalmával január 14-én éjjel ráfutott egy álló szerelvény első kocsijára. A balesetben személyi sérülés nem történt, a kár mértéke viszont a kis koccanás ellenére elég jelentős, a 16 ezer eurót is meghaladja.

A koccanás eredménye<br>(fotók: Railpage.net)

A tolatást végző mozdony eddig ismeretlen okokból koccant neki az Eas típusú, ugyancsak ZSSK Cargo tulajdonú teherkocsinak. Nemcsak a mozdony páros számú szekcióján, hanem a vasúti kocsin is kár keletkezett. A Railpage.net partneroldalunkon több fényképet is találnak a sérült gépről, s a hazaszállításáról. A mozdonyt honállomásán, az iglói (Spišská Nová Ves) depóban javítják meg.

Hazaszállítás közben Ösvényesen (Ochodnica)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.