Ilyenek lesznek az új agglomerációs buszok

Ács Attila   ·   2014.03.24. 09:33
volanbuszMAN_fooldal

Mint arról beszámoltunk, 167 új buszt szerez be idén a Volánbusz Zrt., amelyek tavasztól a BKK koordinálása mellett Budapest elővárosi közlekedésében vesznek majd részt. Az új járművek közül hatvanegy csuklós, Volvo 7900A típusú, ezek első példányai még februárban érkeztek meg az országba, szállításuk folyamatos.

Az elmúlt napokban megérkeztek az első szólók is, ezek viszont az MAN-től származnak, a Volvókhoz hasonlóan szintén Lengyelországból. Érdemes tudni, hogy a teljesen alacsony padlós típusok gyártása mindkét cég esetében már hosszú évek óta itt történik, innen látják el egész Európát.

A Lion´s Cityt tíz éve gyártja az MAN, a típus külseje ezalatt keveset változott. A két legutolsó újítás a szélvédő alatti króm hatású betét, illetve a nappali menetfényt kibocsátó ledes lámpák a lökhárítóban (amelyeknek eléggé utólagos, sufnituning jellegük van)<br>(fotó: Magyar Közlekedés)

Információink szerint ahogy a csuklósok között is van háromajtós, úgy a szólók között is lesznek majd kétajtós példányok. A Lion’s Cityk viszont már nem EEV-s, hanem korszerűbb, Euro VI-os dízelmotorral rendelkeznek, így ezek lesznek a legkörnyezetkímélőbb buszok az országban.

A típus csuklós változatával a budapestiek már találkozhattak, hiszen 2011-ben egy ötajtós prototípust tesztelt a BKV a 86-os vonalon. A tapasztalatok akkor nagyon kedvezőek voltak az utasok és az üzemeltető részéről is, vélhetően a 106 Volánbuszos szóló is hamar belopja majd magát az emberek szívébe.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek