Ismét járnak intercityk a 120-ason

iho   ·   2016.09.07. 11:12

Az eddig meglevő négy nemzetközi vonatpár mellett immár három – azaz két és fél – belföldi IC is színesíti a kínálatot. A „fél” intercity a Keletiből reggel 9.10-kor induló Transsylvania által továbbított belföldi kocsikat jelenti. Ezen kívül a 11.10-es gyorsot a Békés, a 17.10-est az Alföld IC váltja fel, visszafelé Békéscsabáról 6.49-kor az új Viharsarok, 12.49-kor a Békés, 16.49-kor a Csanád IC közlekedik majd, két és fél órás menetidővel.

A plusz járatok közlekedéséről szeptember elsején állapodott meg Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója és Szarvas Péter békéscsabai polgármester. A 120-as vonal felújításának 2017 decemberére tervezett teljes befejezése, ezzel együtt a százhatvan kilométer per órás pályasebesség alkalmazása után a MÁV-Start a helyjegyes és anélküli kocsikat egyaránt tartalmazó hibridvonatok megszűnését, az új motorvonatok a Viharsarok felé történő közlekedését, valamint a menetidő további csökkenését ígéri a Start.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek