Ismét nosztalgikus hangulatban van Budapest

iho/vasút   ·   2022.05.08. 14:00
00_nosztalgiavillamos2022

Hétvégente újra közlekednek a nosztalgiavillamosok a fővárosban. A járművek a belváros és Óbuda között, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Batthyány tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon, N19-es jelzéssel.

Idén is az eredeti állapota szerint felújított, barna, favázas 611-es villamos és egy Hollandiát is megjárt, a 70-es évek világát idéző, eredetileg azonban 1906-os gyártású, 2624-es acélvázas, kéttengelyes villamos-motorkocsi közlekedik hétvégente Budapest villamosvonalain.

Budapesten 2009 óta rendszeres a nosztalgiaközlekedés, ami jóval több, mint egyszerű közlekedési szolgáltatás: időutazás, amely egyszersmind szerethetővé és élménnyé teszi a közösségi közlekedést. A járművek vezetői és a kalauzok olyan válogatott személyzet tagjai, akik a munkájuk elvégzése mellett lelkesen beszélgetnek az utasokkal, mesélnek a régi járművekről. Az érdeklődők a végállomáson akár csengethetnek is a villamosok csengőjével.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK értékesítő pontjain, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is.

A nosztalgiavillamosok október 31-éig közlekednek.

A térképet innen nagy méretben le is tudja tölteni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek