Itt az újabb Wizz-gép

iho/repülés   ·   2012.03.26. 12:01

A Wizz Air vasárnap fogadta budapesti flottája kötelékébe az ötödik Airbus 320-as repülőgépet. Ez már a második a tervbe vett három új gép közül, amelyekkel a légitársaság hazai flottáját mindössze három hónap leforgása alatt duplájára növeli. Szintén vasárnap indult a Wizz Air nyári menetrendje a tavalyihoz képest 50 százalékos budapesti járatkapacitás növekedéssel – írja a privatbankar.hu.

A Wizz Air új repülőgépe a nyári menetrenddel egy időben állt forgalomba. A vasárnap induló nyári menetrend húsz dél-európai célállomást kínál, kétszer annyit, mint a jelenlegi menetrend. Tizenöt ezek közül népszerű tengerparti nyaralóhely, mint például Várna, Thesszaloníki vagy Malaga, amelyek különösen népszerűek a magyar turisták körében.
A Wizz Air több mint 11 millió embert utaztatott az elmúlt egy évben. A légitársaság flottája jelenleg 35 A320-as típusú gépet üzemeltet, 15 bázis reptérről, a következő országokban: Lengyelország, Magyarország, Bulgária, Románia, Ukrajna, Cseh ország, Szerbia és Litvánia.

Friss Wizz-320-as Toulouse-ban<br>(fotó: Bubcsó Botond)

A Wizz Air az egyéb közkedvelt útvonalak kapacitását is megnövelte, így a London-Luton járatét is, amely a turistáknak és az üzletembereknek egyaránt gyakori úti célja. A megnövelt flottaméret lehetővé teszi, hogy nyáron immár naponta három járat repüljön a magyar és a brit főváros között, ami különösen jól jön majd a nyári, londoni olimpiai játékok idején. A flotta ötödik tagjának első útján a személyzet magyaros ajándékreggelivel kedveskedett az utasoknak útban London-Luton felé.

Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy az ötödik repülőgép üzembe állításával a hazai utazóközönség igényeit szolgálják ki – több járattal, több célállomásra repülünk még elérhetőbb áron. Kiemelte, hogy a piaci igényeknek megfelelően alakították ki az új járatstruktúrát.

Korábban Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, hogy továbbra is arra számítanak, hogy több, mint 2,3 millió utast fognak szállítani magyarországi hálózatunkban a következő 12 hónapban, ami 70 százalékos éves növekedést jelent.

Kapcsolódó hírek