Jegyezzük meg: 2017 végéig kész a 3-as metró szerelvényeinek felújítása

MTI/iho   ·   2015.05.21. 09:16

A vonal és teljes járműparkjának megújítása „hosszú ideig nem halasztható, a 2014–2020 közötti költségvetési ciklusban” meg kell valósítani. A járműpark felújítására 60 milliárd forintos kölcsönt vesz fel a főváros. A fejlesztési feladatot a BKV Zrt. valósítja meg, a BKK Zrt. mint a közútkezelői és közlekedésszervezői közfeladatok ellátására kijelölt szervezet ellenőrzési és együttműködési kötelezettsége mellett.

A Fővárosi Közgyűlés a jövő szerdai ülésén több mint ötven előterjesztést tárgyalhat meg, zárt ülésen dönthetnek a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. megalapításáról. A városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság létrehozásáról január 28-án döntött a Fővárosi Közgyűlés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek