Jegyhamisítót értek tetten a Nyugatinál

iho/vasút   ·   2012.11.07. 13:20

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy november 6-án 16 óra 20 perc körül a fővárosi Nyugati aluljáróban, a 3-as metró lejáratánál lévő jegyautomatánál bizonytalan eredetű, nem kereskedelmi forgalomból származó, vélhetően hamisított BKK-vonaljegyet kínált megvételre – olvasható a police.hu oldalon. Az üzlet létrejött, a vevő a jegyet megvásárolta az alkalmi árustól, majd azt érvényesíteni szerette volna.

Az esetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai észlelték, majd igazoltatták a férfit. Személyazonosságának megállapítása után T. Rolandot a rendőrök előállították. Az eljárás során a rendőrség tanúként hallgatta ki a vevőt, aki elmondta, azért vásárolta az egyébként 320 forintos jegyet a gyanúsítottól 305 forintért, mert azt valódinak hitte.

Később, a gyanúsított ruházatának átvizsgálásakor előkerült további négy bizonytalan eredetű, vélhetően hamisított BKK-gyűjtőjegy, valamint két BKK-vonaljegy is. A rendőrség a hamis jegyeket lefoglalta. T. Roland kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága a férfit őrizetbe vette, és indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó hírek