Jegyvásárlás menet közben

Molnár András   ·   2011.09.29. 09:45
rpl_lil

A három funkció külön-külön és egyben asztali számítógépen már rég elérhető volt, az első és az utolsó pedig már okostelefonokon is elterjedt. Az újdonság ereje tehát abban van, hogy a három funkciót egyetlen alkalmazásba sűrítették, illetve hogy mindezt egy áttekinthető, jól használható felületen tették.

Az alkalmazást akár a kezdőlapra is ki lehet tenni, így azonnal látjuk, hogy mekkora késésekre kell számítanunk

Persze van gyenge pontja is a Rail Planner Live névre keresztelt rendszernek: mivel nem a vasúttársaságok által alkalmazott jegyrendelési felületről van szó, minden egyes jegyrendelést kétfontos (mintegy hétszáz forintos) kezelési költség terhel – a program felhasználóitól érkezett visszajelzésekben a legtöbben ezt sérelmezték. Maga a Rail Planner Live az Android  Marketen 1155 forintért vásárolható meg, tehát két jegy rendelését követően már több a kezelési költség, mint a vételár.

Egyszerűsítve láthatjuk a vonat pozícióját: bár kevésbé pontos, viszonyítási alapot nyújt, egyúttal kíméli az adatforgalmat, és az akkumulátor-használatot is csökkenti<br>(Fotók és videó: Android Market)

A program pontosan azt tudja, amit már itthon is régóta sürgetnek, és ami nemrég készült el széles körben hozzáférhető módon hagyományos számítógépekre: valós időben mutatja az útvonalunkon szóba jöhető járművek helyzetét, késéseit, útvonaltervezést is lehetővé tesz, ami GPS-alapú helymeghatározással egészül ki, az útvonal és járat kiválasztása után pedig már rendelhetjük is a jegyet. Beállíthatunk SMS-értesítést a vonat öt percet meghaladó késésére, vagy a járattörlésekre. A jegyvásárlásnál mindig a legolcsóbb jegyet kínálja fel, így a közismerten kaotikus brit jegyrendszerbe sem fogunk feltétlenül belegabalyodni.

Ezek a funkciók nagyszerűen segítik az utast, akár kiránduláson, akár munkába menet jól jöhet, ha az ember tudja, mire számíthat. A kétfontos kezelési költség a brit jegyárakkal összevetve reális, bár talán jobb lenne egy a jegy árával arányos, két vagy három fontnál nem magasabb díj.

Kapcsolódó hírek