Jelentős késések Esztergom felé

iho/vasút   ·   2019.07.17. 15:06

Szerdán dél körül Solymár és Pilisvörösvár állomások között, az egyik vágány feletti vezetékben tartós zárlat keletkezett. A műszaki hiba miatt egy ideig nem közlekedhettek a vonatok a teljes Budapest–Esztergom vonalon, jelentős késéseket okozva.

Felsővezetéki zárlat miatt jelentős, akár hatvan perc feletti késések is előfordulnak a Budapest és Esztergom közötti vonatoknál. Egyes járatok, mint például a 2084-es, csak Pilisvörösvártól jár

A probléma elhárítását követően háromnegyed egy körül újraindulhatott a forgalom, azonban nem sokkal később Solymárnál a váltókörzetben egy Esztergomból Budapestre tartó személyvonatnak kellett megállnia, mert egy fa dőlt a felsővezetékre. Ezért Pilisvörösvár és Solymár között ismét leállt a vonatközlekedés, újabb lényeges restanciákat okozva.

A MÁV-Start az utasok elszállítása érdekében azt tervezte, hogy Budapest és Solymár között Desiro motorvonatokat állít forgalomba, míg Solymár és Pilisvörösvár között pótlóbuszok szállítanák az utasokat, várhatóan délután öt óráig. A műszaki szakemberek a vezeték helyreállításán, a zárlat megszüntetésen dolgoznak, ennek köszönhetően az Óbuda–Solymár–Pilisvörösvár vonalszakaszon 14 óra 10 perckor az egyik vágányon újraindult a vonatközlekedés, így a vonal teljes vonalán közlekedhetnek a vonatok. A szerdai nap során azonban egész nap hosszabb menetidőre kell számítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek