Kigyulladt az MMV új mozdonya

iho   ·   2013.11.10. 16:33

A Budapest–Miskolc vasútvonalon, Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Mezőkövesd állomások között az MMV egyik Transmontana villamos mozdonya gyulladt ki vasárnap délután egy Hidasnémeti–Lőkösháza viszonylatú tehervonat élén. A baleset miatt mindkét vágányt lezárták a vonatforgalom elől. A tűzoltóság a helyszínen dolgozik, a vasúti pálya feletti felsővezetéket áramtalanították. A mozdony tehervonatot továbbított, amikor a nyílt pályán kigyulladt a trafóolaja. Személyi sérülés nem történt. A tűz eloltása után a tehervonatot el kell vontatni, hogy a pályát szabaddá tegyék. A munkálatok idején a két állomás között szünetelt a vasúti közlekedés. Jelentős, 60 perc feletti késések várhatók. A menetrend szerint forgalom várhatóan csak hétfő hajnalra állhat helyre.

(forrás: facebook)

Bő két órányi várakozás után, este negyed hét körül indulhatott meg a forgalom, dízelmozdonyos előfogatolással. Az első vonat, ami tovább tudott haladni, az 514 számú Abaúj Intercity volt, 150 perces késéssel. A tűz miatt az 523, 521, 526 és 528 számú sebesvonatok 50-160, a Miskolc-Szeged viszonylatú Campus mentesítő gyors 120, a Lillafüred (513), a Tulipán (653), a Sajó (506), a Kócsag (565) intercityk 100-170 percet késtek, a Füzesabony–Miskolc–Hidasnémeti személyvonatoknak is jelentős volt a késése.

Szintén vasárnap délután egy Kecskemétről Szolnokra tartó személyvonat oldalának ütközött egy személygépkocsi Kecskemét és Lakitelek között, a Világoshegynél lévő, sorompó nélküli vasúti átjáróban. Személyi sérülés nem történt, de a helyszínelés ideje alatt nem közlekedhettek a vonatok. A karambolozó személyvonat 60 percet meghaladó késéssel közlekedhetett csak tovább. A szerelvényfordulók és csatlakozások miatt további késéseket szenvedtek a környező vonalak vonatai is.

Kapcsolódó hírek