Jelzőlámpát telepítenek a XVIII. kerületben

iho/közút   ·   2012.03.25. 11:24

A forgalombiztonság javítása érdekében új jelzőlámpás csomópont létesül a XVIII. kerületben a Sallai Imre utca és a Margó Tivadar utca csomópontjában. A kivitelezés ideje alatt 2012. március 26-án hétfőtől 2012. május 19-én szombatig a Margó Tivadar utcát és a Fürst Sándor utcát ideiglenesen egyirányúsítják, írja közleményében a BKK.

Az érintett autóbuszjáratok (198-as nappali és 900-as, valamint 980-as jelzésű éjszakai járatok) útvonala az építkezés ideje alatt nem módosul, de a megállóhelyeket áthelyezik. A Sallai Imre utca északi oldalán található megállónál az útpálya szélesítése miatt ideiglenes buszperon fog létesülni, amit ideiglenes gyalogos kapcsolaton át lehet majd megközelíteni. A végleges állapotban a jelenlegi buszmegálló a becsatlakozó Margó Tivadar utca túloldalán kialakított öbölbe lesz áthelyezve, a Sallai Imre utca déli oldalán pedig új buszmegálló létesül.

Az építkezés egyes szakaszaiban az érintett területen a váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök biztosítják majd.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.