Jelzőlámpát telepítenek a XVIII. kerületben

iho/közút   ·   2012.03.25. 09:24

A forgalombiztonság javítása érdekében új jelzőlámpás csomópont létesül a XVIII. kerületben a Sallai Imre utca és a Margó Tivadar utca csomópontjában. A kivitelezés ideje alatt 2012. március 26-án hétfőtől 2012. május 19-én szombatig a Margó Tivadar utcát és a Fürst Sándor utcát ideiglenesen egyirányúsítják, írja közleményében a BKK.

Az érintett autóbuszjáratok (198-as nappali és 900-as, valamint 980-as jelzésű éjszakai járatok) útvonala az építkezés ideje alatt nem módosul, de a megállóhelyeket áthelyezik. A Sallai Imre utca északi oldalán található megállónál az útpálya szélesítése miatt ideiglenes buszperon fog létesülni, amit ideiglenes gyalogos kapcsolaton át lehet majd megközelíteni. A végleges állapotban a jelenlegi buszmegálló a becsatlakozó Margó Tivadar utca túloldalán kialakított öbölbe lesz áthelyezve, a Sallai Imre utca déli oldalán pedig új buszmegálló létesül.

Az építkezés egyes szakaszaiban az érintett területen a váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök biztosítják majd.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.