Józsefváros kifizette, a főváros megcsináltatta: már autózható a Somogyi Béla utca

iho/közút   ·   2022.10.18. 09:00
00_somogyi_bela_utca_kesz

Utolsó szakaszában jár a VIII. kerületi Somogyi Béla utca felújítása, a BKK visszaadta az utcát a közúti forgalomnak. Az ott lakók és az arra közlekedők az útszakaszt teljes egészében, vagyis a Gutenberg tértől az Europeum bevásárlóközpont parkolóházáig használhatják. A korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, a még hátralévő munkák nem akadályozzák a gépjárműforgalmat.

A Blaha Lujza tér és a csomópont felszíni megújításával együtt – kapcsolódó fejlesztésként – megújul és biztonságosabb lesz a Somogyi Béla utca. A felújítási munkák utolsó szakaszában már nincs szükség forgalomkorlátozásra, ezért a Gutenberg tér és az Europeum bevásárlóközpont parkolóháza között ismét szabad az út a gépjárműforgalom előtt.

(térkép, fotók: BKK)

Az útfelújítás során:

  • egyirányúsították a forgalmat a Stáhly utca felé (kerékpárral közlekedve azonban továbbra is kétirányú);
  • biztonságosabbá tették az iskola előtti útszakaszt;
  • újraosztották a parkolókat;
  • szélesebb járdákat építettek;
  • megújították a burkolatot;
  • korszerűsítették a közvilágítást, valamint
  • újabb fákat ültettek.

Várhatóan november végéig a még hátralévő, forgalomtechnikai és növénytelepítési munkák is elkészülnek, ezek azonban már nem teszik szükségessé, hogy az utca jelentős részét lezárják a gépjárműforgalom elől. A teljes kivitelezés tervezetten még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

A Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához. A munkák annak köszönhetően kezdődhettek el idén májusban, hogy a projekthez a Józsefváros önkormányzata biztosítja a szükséges forrást. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást, az elkészült terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhették meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek