Júniusi nosztalgia

iho   ·   2014.05.30. 21:15
00kicsi

Június legelső napján, vasárnap a pesti Duna-parton, a 2-es villamos vonalán a favázas 436-os kocsival, az Örs vezér teréről Gödöllőre az MVIII-as HÉV-motorkocsival lehet utazni. A háromnapos, pünkösdi hétvégén a legnagyobb attrakció a június 7-én szombaton, két kocsival (436, 2624) közlekedő, Boráros tér–61-es vonala–41-es vonala–Boráros tér körjárat lesz, de ezen a napon is közlekedik Gödöllőre az MVIII-as, és a Deák térről a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumhoz az Ikarus 180-as csuklós autóbusz. A villamosos körjáratra csak a végállomásokon lehet felszállni, és kizárólag a nosztalgia napijegy érvényes rá!

Újra utazhatunk a 436-ossal a 2-es villamos vonalán<br>(fotó: Fodor Illés)

Pünkösd vasárnapján, június 8-án az egy héttel azelőttihez hasonlóan, a Dunakorzón a 436-os pályaszámú villamos, Gödöllőre a veterán HÉV-motorkocsi közlekedik. Másnap, pünkösdhétfőn a Deák tér és a Széll Kálmán tér között (Gellért téri visszafogással) az FVV csuklós, azaz a Bengáli villamos közlekedik.

Június 14-én, szombaton a Száva kocsiszínben lesz nyílt nap. A 436-os és a 2624-es pályaszámú villamosok a Hoffherr Albert utcától a remizig szállítják az utasokat, június 15-én ismét jár a dunakorzói villamos. Június 21-én, a Múzeumok éjszakáján három nosztalgiajárat közlekedik. Az Ikarus 180-as csuklós busz a Deák térről Szentendrére, az 1074-es pályaszámú favázas villamos a Széll Kálmán térről, a 436-os favázas és a 2624-es acélvázas a Deák térről közlekedik a Hűvösvölgybe. Június 22-én, vasárnap a 2624-es közlekedik a 2-es villamos vonalán.

A 2624-es a 2013-as Múzeumok éjszakáján<br>(Kemsei Zoltán felvétele)

A Fogas átadásának 140. évfordulóján, június 24-én, kedden Városmajor és a Széchenyi-hegy között egy mai szerelvényhez csatolva nosztalgia pótkocsi is közlekedik, erre a vonatra csak a két végállomáson lehet felszállni. Június utolsó szombatján, 28-án szentivánéji villamosos csavargáson vehetnek részt az érdeklődők a Deák tér és Hűvösvölgy között, 29-én, vasárnap ismét a Dunakorzón közlekedik a 436-os.

A BKK honlapján a jegyárakról és a nosztalgiajáratok pontos menetrendjéről is részletes tájékoztatót olvashatnak.

Utazott valamelyik járattal? Várjuk fotóit!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek