Júniustól már a bicikli is utazhat a 4-es metrón

iho/vasút   ·   2018.05.23. 11:15
400px_m4_metro

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az Index megkeresésére megerősítette a hírt, azonban hozzátette: egyelőre tesztüzemről van szó, és valószínűleg csak hétvégéken lehet majd igénybe venni a szolgáltatást.

Júniustól valószínűleg egyelőre csak hétvégéken, de legalább lehet majd biciklit szállítani a 4-es metrón (fotó: Vörös Attila)

Annak, hogy a budapesti négy metróvonal közül miért csak a 4-esre lehet majd levinni biciklit, meglehetősen profán oka van: csak ott épültek ki liftek, biciklit pedig mozgólépcsőn tilos szállítani. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a 3-as metró felújított állomásain lesz-e majd ilyen lehetőség.

A 4-es metrón kívül jelenleg a budapesti HÉV-vonalakon, a HÉV-pótló autóbuszokon, a 60-as villamoson – közismertebb nevén a fogaskerekűn –, a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 56A, 59-es, az 59A, az 59B és a 61-es villamoson, valamint a D11-es, D12-es és D14-es hajójáratokon lehet kerékpárt szállítani.

A BKK járatain a kerékpárok egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, vagy kerékpárbérlettel utazhatnak. Aki gyakrabban hordja magával kétkerekűjét, annak a mindössze ötszáznegyven forintba kerülő bérlet tökéletes választás, mivel már két út alatt megtérül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek