Kancellár a Lufthansánál, pezsgő a törzsön

iho   ·   2015.11.20. 11:15
cim

Angela Merkel szövetségi kancellár megnyitotta a Lufthansa új frankfurti integrált forgalomirányító központját, és a „Deutschland” nevet adta a légitársaság Airbus A380 utasszállítójának – olvasható a légitársaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

(fotók: Lufthansa)

A kancellár látogatása a Lufthansa új frankfurti forgalomirányító központjának ünnepélyes megnyitásával kezdődött. Az integrált irányítóközpont (IOCC) összehangolja egymással a Lufthansa frankfurti csomópontjának földi működését és a légi forgalom irányítását. Az új központot Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport vezérigazgatója és igazgatósági elnöke mutatta be a szövetségi kancellárnak. Az IOCC-ben műszakonként 160 fős személyzet felügyeli és irányítja a forgalmat, az utasok mozgását és a földi eseményeket éjjel-nappal.

Merkel kancellár ezután a Lufthansa Technik oktatórepülőgépén különböző szakmákat elsajátító gyakornokokat keresett fel az egyik hangárban. A mintegy 37 ezer főt foglalkoztató Lufthansa Csoport Hessen tartomány legnagyobb munkaadója, amely évente több mint harminc szakmában fogad fiatal gyakornokokat.

Egyedül az idén nyáron 250 gyakornok kezdte meg gyakorlati képzését a Lufthansa Csoport különböző vállalatainál – közülük 150-en Frankfurtban. A Lufthansa az idén 1400 frissen végzett vagy jelenleg még tanulmányait folytató légiutas-kísérőt vesz fel.

Angela Merkel szövetségi kancellár látogatásának csúcspontja egy Airbus A380 utasszállító névadó ünnepsége volt. Az ünnepségen a kancellár a „Deutschland” nevet adta a D-AIMN kóddal regisztrált gépnek, amely a tizennegyedik ilyen utasszállító a Lufthansa flottájában. Miután pezsgővel felavatta a repülőgép törzsét, rövid köszöntőt mondott, majd Carsten Spohrral együtt aláírta a névadó oklevelet. A frissen keresztelt A380 „Deutschland” ma, közép-európai idő szerint 10 óra 20 perckor indult útnak San Francisco felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek