Kapacitást növelt Kürtös és Isztambul között az RCG

iho/vasút   ·   2021.06.15. 15:00
kurtos_isztambul_rcg

Az eddigi heti egyről kettőre emelte az intermodális TransFER-járatok számát a viszonylaton az osztrák teherfuvarozó vállalat.

A szállítási gyakoriság növelésével az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) kedvező fuvarozási lehetőséget teremt a román–magyar határnál található csomópont, valamint a történelmi török metropolisz és annak fontos gazdasági régiója között. A szolgáltatás ráadásul gyors is: a tranzit szállítási idő mindkét irányban mindössze hetvenkét óra, vagyis három nap. A Románia és Törökország közötti összeköttetés ideális logisztikai megoldás a szárazföldi áruszállításban.

A TransFER-szolgáltatás közvetlen elérést nyújt a törökországi Halkali fontos nemzetközi tehertermináljához is, interkontinentális fuvarokhoz, fix menetrenddel és vonzó tranzitidőkkel. Az Új Selyemút déli útvonalán található Isztambul szintén kulcsfontosságú csomópont az Európa és Ázsia közötti szállítmányok számára. A szolgáltatás összeköti a nyugat-európai gazdasági központokat Dél- és Délkelet-Európával is.

Az ÖBB Rail Cargo Group több mint ötven hálózati és számos egyedi TransFER-összeköttetést kínál a teljes eurázsiai kontinensen, legyen szó kocsirakományokról, intermodális szállításról vagy akár egyedi igényekre szabott fuvarozási megoldásokról. Az indulási állomástól, illetve a rendeltetési helytől függően kiegészítő szállítmányozási szolgáltatások, például átrakási, raktárlogisztikai vagy vámszolgáltatások is rendelkezésre állnak. Az ÖBB RCG az elsőtől az utolsó kilométerig minden részletről gondoskodik.

Az ÖBB RCG nemrégiben indította el kilenc nyelven elérhető, felhasználóbarát TransNET alkalmazását: a digitális szállítmányozás-hálózati térkép új mércét állít az európai árufuvarozási piacon. Az érdeklődők három lehetőség közül választhatnak a kívánt összeköttetés megtalálásához: a „Go” és „Thanks” beviteli mezők segítségével kiválaszthatják az áruk induló- és célállomását, egy átlátható listából megkereshetik a megfelelő járatot, vagy egyszerűen rákattinthatnak a térképen egy telephelyre. Ezt követően számos lehetőség áll rendelkezésre, például teljes TransFER-útvonalak, vagy azok kombinációi, amelyek egyedi igényeknek megfelelően alakíthatóak ki. Kiválasztáskor a megfelelő reláció grafikusan is megjelenik a térképen, és megtekinthető, mely szolgáltatások érhetőek el a kiválasztott telephelyeken.

Az RCG digitális világa és teljes szolgáltatási kínálata a www.smartlink.railcargo.com oldalon keresztül elérhető. A SmartLink nemcsak egyszerű hozzáférést garantál a vasúti rendszerhez, hanem átfogó képet is ad a vasúti árufuvarozási folyamat minden lépéséről. Kezdésként a SmartLink a vasútlogisztika digitális színterének négy területét érinti: az ügyfelek menetrend szerinti vagy egyedi TransFER-összeköttetések közül választanak, továbbá tájékozódhatnak a rendelkezésre álló fuvareszközökről, valamint a számukra releváns alap- és kiegészítő szolgáltatásokról. A folyamat végén egy kapcsolattartó személy áll rendelkezésre, aki az ügyfelekkel együttműködve elkészíti az egyedi igényekre szabott ajánlatot.

Az Európa számos telephelyén összesen 9340 alkalmazottat foglalkoztató Rail Cargo Group 2,3 milliárd eurós éves forgalmával Európa vezető vasútlogisztikai vállalatai közé tartozik. Az RCG partnereivel együttműködve átfogó, end-to-end logisztikai szolgáltatásokat kínál Európában, egészen Ázsiáig, összekötve az európai csomópontokat és kikötőket Oroszország, Törökország és Kína virágzó gazdasági központjaival. A Rail Cargo Group operatív vezető vállalata a Rail Cargo Austria AG.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek