Kapunk-e uniós pénzt az útépítésre vagy nem?

iho   ·   2014.01.29. 09:06

Shirin Wheeler, a regionális politikával foglalkozó uniós biztos szóvivője elmondta: további találkozóra van szükség az után, hogy megvizsgálják a kérdést, és elkészítik az előzetes értékelést.

Korábban írtunk már arról, hogy komoly pénzektől eshet el Magyarország, majd arról is, hogy pénzről nem, de lehetőségekről elképzelhető, hogy le kell mondanunk.

Lázár János keddi brüsszeli megbeszélései után az állandó magyar képviselet úgy nyilatkozott: miután az Európai Bizottság auditorainak ellenőrzése során közbeszerzési probléma merült fel, erről tájékoztatták a magyar illetékes hatóságokat, amelyek az elmúlt hét végéig a szükséges válaszokat írásban eljuttatták Brüsszelbe. Jelenleg ennek a válasznak a vizsgálata zajlik.

Amíg nincs megegyezés, addig nem hívható le uniós támogatás 2 operatív program összesen 9 prioritására. Shirin Wheeler bizottsági szóvivő a Népszabadság kérdésére elmondta: nem született eddig megegyezés az Európai Bizottság és Magyarország között a felfüggesztett uniós források sorsáról, és a kérdések tisztázásához újabb találkozóra lesz szükség. További dokumentumokat várnak Budapesttől, hogy az auditorok pontosan meg tudják állapítani, mekkora és milyen mértékű lehet a probléma – fogalmazott Wheeler. A Népszabadság arról értesült, hogy az illetékesek most vizsgálják a lehetséges projektek közbeszerzési eljárásait.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek