Kazincbarcikáról közvetlenül a fővárosba – ráadásul Flirttel!

Károly Szabolcs   ·   2022.04.04. 12:00
barcika_flirt_1

Az első járaton meglepően sokan utaztak.

Az április 3-ai tavaszi menetrend-módosítás egyik érdekessége, hogy jó néhány év kihagyást követően a borsodi városból újra átszállásmentesen el lehet jutni Budapestre, igaz, csak vasárnapi menetrendi napokon, a fővárosba visszautazók gyors eljutása érdekében. A gyorsvonatra ráadásul korszerű, alacsonypadlós, klimatizált Flirt motorvonatot ad ki a MÁV-Start – a vasúttársaság 123 egységből álló flottájából hétvégén kevesebb szükséges az elővárosi járatokra, így több jut belőlük vidékre, többek között a 100-as vonal nyíregyházi végébe is.

Kazincbarcika állomásához közelít az első járathoz kiadott 415 082-es Flirt (fotók: Nagy Tamás)

A 15403 számú gyorsvonat 16 óra 35-kor startol Kazincbarcikáról és nem szokványos útvonalon halad: Miskolcon a Gömöri pályaudvart érinti (16:59), a Tiszaira nem megy be, így az ott szükséges irányváltással nem veszít időt. A Gömöri után ráadásul a rendezőpályaudvaron át tud csak kijutni a 80-as fővonalra. A járat útközben csak Sajószentpéteren (16:44), Sajóecsegen (16:51, itt ráadásul csatlakozást kínál a Tornanádaska felől érkező személyvonathoz), Miskolc-Gömörin és Nyékládházán (17:16) áll meg, majd 19 óra 5 perckor áll meg a fővárosi Kelet pályaudvaron.

Az új járathoz az egy egység Flirt szerelvénymenetben érkezik Kazincbarcikára. Az április 3-ai első menethez a 415 082-es Stadler-szerelvényt adta ki a vasúttársaság.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek