Kedd hajnalban megnyitották a Budafoki utat

MTI   ·   2012.07.03. 08:07

Kedd hajnalban megnyitotta a Budafoki út vasárnap kora este óta zárva lévő szakaszát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), miután sikerült helyreállítani a burkolat hibáit – közölte a BKK.

A Budafoki utat a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között kellett lezárni, ami érintette a 86-os és a 233E buszjáratok közlekedését is, mindkét járat terelt útvonalon közlekedett, de a keddi üzemkezdettől már a megszokott útvonalon szállítják az utasokat.

A Csíky utcában és az Orlay utcában a BKK tájékoztatása szerint továbbra sem lehet közlekedni.

Vasárnap délután egy 1000 milliméteres és egy 200 milliméteres nyomócső tört el a XI. kerületi Bartók Béla útra nyíló Orlay utca 1. szám alatti épület előtt. Több mint egy órán át ömlött a víz, mire sikerült elzárni a vezetéket. A törésnél 15 méter átmérőjű, több méter mély gödör keletkezett, a környéken megállt a forgalom, a rendőrség lezárta a területet.

Semmilyen tömegközlekedési eszköz nem járt a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között. A pincékbe betörő víz miatt négyszáz lakást ideiglenesen el kellett hagyniuk a lakóknak. Ezután statikus vizsgálta meg az épületek állagát, és megállapította, hogy egyik épület sem károsodott, így visszaköltözhettek.

A Bartók Béla úton hétfőn, a takarítás után megindulhatott a forgalom, az ivóvízellátás reggel hat óráig helyreállt.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.