Kerékpárral, kutyával és csoportosan is BudapestGO!

iho   ·   2023.07.05. 18:00
00_budapestgo_gizslutyuj

Több bérlet és jegytípus válik elérhetővé a BudapestGO alkalmazásban, így már a kerékpáros és kutyás utasok is igénybe vehetik a digitalizált formátumokat.

Bővül a BudapestGO-ban elérhető termékek köre, a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációjával júliustól a digitális jegyek és bérletek között újdonságként megjelenik a kerékpárosbérlet, a kutyabérlet és a maximum 5 fő részére érvényes csoportos 24 órás jegy.

Az immáron a BudapestGO-val is elérhető bérletekkel kapcsolatban fontos információ, hogy ezek csak kiegészítik az ügyfelek saját bérletét. Ezért a BKK arra kéri az utasokat, hogy ellenőrzéskor egymás után mutassák fel azokat az ellenőrző személy felé. Kerékpárral csak meghatározott járatokon lehet utazni, melyekről a BKK oldalán tájékozódhatnak.

Mostantól a BudapestGO-ban is elérhető a csoportos 24 órás jegy, amelyet elég egy főnek megvásárolnia, és amellyel maximum öt fő utazhat egy teljes napon át, korlátlanul Budapesten belül. A BKK arra kéri az ügyfeleket, hogy a csoportos jegy bemutatásakor jelezzék, hogy kik utaznak a jeggyel – erre elsőajtós járatokon, a metróbejáratnál, vagy jegyellenőrzéskor van szükség. Ez a jegytípus különösen praktikus turisták számára, hiszen a Budapest-bérletekhez hasonlóan nemcsak a BKK járművein, hanem a MÁV-Start meghatározott vonatain, és a Volánbusz kijelölt környéki járatain is érvényes Budapesten belül, például a Kelenföldi pályaudvarról vonattal is el lehet jutni Kőbánya-Kispestre, átszállás nélkül.

A BudapestGO applikációt 2022 februárjában vezette be a BKK. Az alkalmazás pontosabbá és gyorsabbá tette az útvonaltervezést, ami főleg a hosszabb és az átszállásokkal járó utazások esetén előnyös. Január óta a BudapestGO az agglomerációban élőknek is segít az utazástervezésben: a MÁV-HÉV és a MÁV-Start érintett járatain kívül már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő 300–899-es számú autóbuszainak a valós idejű adatai is.

A folyamatos fejlődés eredményeként másfél évvel az indulása után a Budapesti Közlekedési Központ népszerű applikációja átlépte a 3 milliós letöltésszámot, ezzel a kilencedik legnépszerűbb magyar fejlesztésű applikáció Androidon. A BudapestGO-t aktívan használók száma is hónapról hónapra növekszik: eddig már 1,2 millióan regisztráltak az alkalmazásban. A felhasználók eddig összesen mintegy 44 millió útvonalat terveztek, és csaknem 8 millió jegyet és bérletet vásároltak. A BudapestGO felhasználóbarát működésének is köszönhetően ma már minden harmadik BKK-jegyet digitálisan vásárolnak az utasok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.