Kerékpárt is szállít a 2101-es hosszú CAF

iho.hu   ·   2023.04.30. 09:00
CAF_KEREKPAR_1

Újabb kerékpárosbarát fejlesztés kapott szabad jelzést Budapesten: több éves előkészítő munka után engedélyezte a hatóság az alacsonypadlós CAF-villamosok kerékpárszállításra is alkalmas prototípusát. 

A fővárosi egyik leghosszabb villamosvonalán, a Kelenföldet Óbudával a Hungária körúton összekötő 1-es villamos vonalán lehet találkozni azzal a több mint ötven méter hosszú alacsonypadlós CAF-villamossal, amely egy kisebb belső átalakítás után már kerékpárszállításra is alkalmas. A viszonylaton jelenleg – a frissen átalakított CAF-szerelvény mellett – a hétköznaponként közlekedő Tatra villamosokon lehet kerékpárt szállítani. A kerékpárszállításra is alkalmas szakasz a 2101-es pályaszámú villamos egyik középső egységében található.  A prototípus járművön egyszerre csak egy kerékpár szállítható, a biciklit pedig a villamosra felszerelt konzolhoz kell rögzíteni.

A kerékpárszállítással kapcsolatos tudnivalókról részletesen a BKK oldalán lehet tájékozódni. Amennyiben a prototípus beváltja a hozzá fűzött reményeket, és az anyagi források is rendelkezésre állnak, az elkövetkezendő időszakban még több CAF-villamoson alakíthatják ki a kerékpárszállítási lehetőséget. 

Kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével lehet (a HÉV-en a kerékpárnak váltott vonaljegy a teljes vonalon érvényes). A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállítás díját is ki kell fizetni, aki bérlettel utazik, vagy díjmentes utazásra jogosult, az a kerékpár szállítására jegy helyett kerékpárbérletet is használhat. Az értékesítési helyszínek térképes keresője a BKK Pontkereső oldalán található meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek