Késik az újabb erdélyi autópálya-építés

iho   ·   2013.10.17. 09:11

Késik a Torda–Szászsebes autópálya-szakasz megépítése – adja hírül a Transindex. Várhatóan év végére derül ki, mely cégek lesznek a Torda–Szászsebes autópálya-szakasz megépítésére kiírt versenytárgyalás győztesei.

Alexandru Cordoș kolozsvári szenátor a Transilvania L!VE-nak adott interjúban elmondta, hogy az újabb tenderpályázatokat október 29-től lehet benyújtani, decemberig pedig leszerződtetik az útépítő vállalatokat – írja a Paprika rádió adása nyomán a portál.



A Szászsebes–Torda 70 kilométeres autópálya becsült értéke 560 millió euró, a 4-es számú páneurópai folyosót kötné össze az erdélyi autópályával. A projektet négy szakaszra osztották fel. A munkálatokat 85 százalékban európai kohéziós alapokból finanszírozzák, a többit pedig az állami költségvetésből. Az Európai Unió azzal a feltétellel támogatja az autópálya-építést, ha 2016-ra átadják az útszakaszt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek