Keskeny nyomközű motorvonatokat vesz a svájci WSB a Stadlertől

iho/vasút   ·   2016.12.06. 16:15
400px_wsb_stadler

A harminckét kilométernyi keskeny, méteres nyomközű vasúthálózatot üzemeltető Wynental- und Suhrentalbahn AG (WSB) november végén rendelt öt motorvonatot a hazai Stadlertől. Az egyterű, hatvan méter hosszú, ezzel a cég jelenleg használt járműveinél húsz méterrel nagyobb vonatok a kanton székhelye, vagyis az Aarau környéki „AAR bus+bahn” szolgáltatás keretében fognak közlekedni. A körülbelül ötvenmillió euró értékű megállapodás természetesen magában foglalja a járművek alkatrész-ellátását, valamint egy további tíz szerelvényre szóló opciót is tartalmaz – jelenti a Global Rail News.

A svájci Wynental- und Suhrentalbahn (WSB) öt keskeny nyomtávú villamos motorvonatot vásárol a hazai Stadlertől. A háromrészes járművek 2019 decemberében állnak forgalomba (látványterv: Stadler Rail)

A Railway Gazette információi szerint a légkondicionált Stadler-vonatok legfeljebb nyolcvan kilométer per órás tempóval fognak tudni haladni, hétszázötven voltos egyenáramot használva, de igény esetén akár a másfél kilovoltos egyenáramról is üzemeltethetőek lesznek. Utasterük összesen száztizenhárom ülőhelyet biztosít majd: tizennyolcat első-, kilencvenötöt pedig másodosztályon, de további 289 álló utas is elfér a szerelvényeken. A motorvonatokon kerékpárok, kerekesszékek és babakocsik elhelyezése is biztosítva lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek