Kész a Lánchíd, péntektől szabadon használható!

iho/közút   ·   2023.08.03. 09:00
03_lanchid_kesz

Augusztus 4-én megnyílnak a járdák, és velük együtt a hídfőkben lévő aluljárók is. Ezzel – mintegy másfél hónappal hamarabb az eredetileg tervezett időpontnál – véget ér hazánk egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének szerkezeti, illetve műemléki rekonstrukciója. Az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva a Fővárosi Önkormányzat és a BKK színes szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket.

Pénteken véget ér a Lánchíd felújítása, a gyalogosok déltől átkelhetnek a megszépült híd két oldalán végigfutó járdákon, és birtokba vehetik a hídfőkben lévő aluljárókat is.

A felújítás befejezéséhez kapcsolódva pénteken 18 órakor kezdődik a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szervezésében a Lánchíd-piknik, ami ismeretterjesztő programokkal, utcazenészekkel, étellel és itallal, fényoroszlánokkal várja az érdeklődőket, sötétedés után pedig különleges alkalomhoz illő megvilágítást kap a híd. A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, ezért az arra járók és a résztvevők zavartalanul piknikezhetnek az útpályán.

Piknik a hídon kicsiknek és nagyoknak

A Lánchíd-piknik 18 órától éjfélig tart, és különböző szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programokat kínál:

  • a budai és pesti oldalon felállított sátraknál a készlet erejéig fagylalt, perec és limonádé várja az arra járókat;
  • a hangulatot élőzenés előadók fokozzák;
  • a pesti oldali gyereksátorban a szervezők színezővel, rejtvényekkel, egy különleges Lánchíd-LEGO-építménnyel, valamint meglepetéssel várják a kicsiket;
  • az érdeklődőknek csoportos, vezetett sétákon árulják el a felújítás kulisszatitkait a korszerűsítésben részt vevő szakemberek, sőt
  • a kíváncsiak bepillanthatnak a hídmester életébe és irodájába is.

A vezetett sétán és a hídmesteri iroda megtekintésén csak azok vehetnek részt, akik előzetesen elküldték a jelentkezésüket. A pénteki piknikről bővebb tudnivalók ezen az oldalon, vagy a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában találhatók. A közösségi közlekedési változásokról a BKK oldalán tájékozódhatnak.

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat kéri a Lánchíd-piknik résztvevőit, hogy vigyázzanak saját és mások testi épségére, valamint fokozottan figyeljenek a rendre, és óvják a felújított hidat is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek