Két év múlva már metrózunk?

Vörös Attila   ·   2012.07.26. 08:00
------400

Bár ígéretekből nincs hiány, a mostani állapotok tényleg biztatóak az első ütem Kelenföldtől a Keleti pályaudvarig tartó szakaszán. Csupán az egyik alagútból hiányzik fél kilométernyi sín, egyébként a vágányok már szinte teljesen rendben vannak. Év végére az állomások is elkészülnek, szerkezetkészek lesznek. A 2014-es tavaszi éles kezdésig a biztosítóberendezés kiépítése, az automatika beállítása, tesztelése van vissza. És persze szükség van egy három hónapos problémamentes üzemre, természetesen még utasok nélkül. Egy metróépítésnél mindig történhet valami váratlan esemény, legalábbis a budapestin kívül külföldi példák is ezt támasztják alá.

Tarlós István 2014 márciusára ígérte az indulást, két év múlva majd kiderül, hogy az építőknek mennyire sikerült tartani a főpolgármester ígéretét. Az biztosnak látszik, hogy a Földalattin és a 2-es és 3-as vonalakon akkor is metrózhatunk.

A Tétényi úti állomás szinte teljesen kész, már csak a vonatok és az utasok hiányoznak. És egy alapos takarítás<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek