Két-három éven belül megújul a csepeli HÉV

MTI   ·   2019.09.26. 14:00

Szeneczey Balázs városfejlesztését felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön sajtótájékoztatón bejelentette: belátható időn belül megtörténik a csepeli HÉV rekonstrukciója. Az új járművek előzetes típusengedélyei már rendelkezésre állnak. A csepeli HÉV vonala a föld alatt fogja elérni a Kálvin teret, s így metrókapcsolat épül majd ki. A ráckevei és a szentendrei HÉV-et is felújítják majd.

Borbély Lénárd csepeli polgármester kijelentette: Csepel ezekben az években a reneszánszát éli, hiszen a kormánnyal és a fővárosi önkormányzattal együttműködve olyan fejlesztéseket tudtak és tudnak megvalósítani, amelyek a kerületet nagyon magasra fogják emelni és a csepeliek életminőségét nagyban javítják majd.

A kormány 2018 novemberében döntött arról, hogy a budapesti elővárosi gyorsvasúti vonalakat egységes rendszerben felújítja és fejleszti. Néhány héten belül ki lehet írni azt a feltételes közbeszerzést, amely révén reményeik szerint 2021 végére már az új szerelvény prototípusa közlekedhet majd a csepeli HÉV-vonalon. A sínrekonstrukció és a szerelvények lecserélése után kezdődhet majd meg a vonal meghosszabbítása a Kálvin térig. Az új alacsonypadlós szerelvények gyorsak és klimatizáltak lesznek. A csepeli és a ráckevei HÉV-et is összekötik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek