Két tehervonat ütközött Hosenában

iho   ·   2013.11.11. 21:37

Hétfőn este összeütközött két tehervonat Németországban, Hosena város állomásán. Az álló tehervonatba hátulról, fékezés nélkül rohant bele a másik vonat.

Az ütközés olyan erejű volt, hogy a vonat több kocsija is kisiklott: az egyik a mozdonyba fúródva, másik pedig egy harmadik kocsi tetején keresztbe fordulva állt meg. A rendőrség hírei szerint a mozdonyvezető olyan súlyosan megsérült, hogy egyelőre nincs kihallgatható állapotban, írja a Bild internetes kiadása. Az állomáson olyan nagy a romhalmaz, hogy a műszaki mentés várhatóan késő éjszakáig tart majd. A baleset oka egyelőre nem ismert, a területet a hatóságok a vizsgálatok idejére lezárták.

fotó: Lokführer/facebook

Hosenában bő egy évvel ezelőtt, 2012 nyarán is történt egy hasonló vasúti baleset: akkor is két tehervonat ütközött, és a kisiklott kocsik letarolták az egyik váltóállító tornyot is. A romok alá szorult vasutas életét vesztette a balesetben.

fotó: Lokführer/facebook

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek