Kétszer is gázolt az Excelsior gyorsvonat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.02.04. 07:45
kiskep

A cseh Vasútbiztonsági Felügyelőség (Drážní inspekce) közleménye szerint 2014 januárjában harminchárom vasúti balesetben huszonkét ember vesztette életét. Ezzel a számmal az utóbbi hat év legtragikusabb januárja volt az idei. A huszonkét haláleseten kívül további tíz ember sérült meg az egyes vasúti balesetekben.

A peronokon sem árt az óvatosság, több állomáson 160-nal süvít át egy-egy vonat<br>(fotó: a szerző)

Január elsején máris három halálos és egy komoly sérülést okozó vasúti balesetet regisztráltak Csehországban. A balesetek okait nehéz egyértelműen meghatározni, ám valószínű, az enyhe tél is rányomta a bélyegét: több ember járt gyalog, mint az ilyenkor megszokott. Az esetek többségében olyan helyen történtek a balesetek, ahová civileknek belépni, vagy ott tartózkodni tilos. Egyelőre a február sem néz ki kedvezően, az elmúlt hétvégén már be is jegyeztek egy halálos balesetet Praha-Libeň állomás körzetében. Az eset különösen tragikus, mivel Prágában ugyanaz az Excelsior gyorsvonat ütött el egy embert, amelyik kiinduló állomásról való indulása után nem sokkal Hernádszentistvánnál (Kostľany nad Hornádom) is elütött valakit. A járat 240 perces késéssel ért a prágai főpályaudvarra.

Adatok forrása: Drážní inspekce

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek