Kezdődik a Görgey Artúr utca teljes felújítása Újpesten

MTI/iho   ·   2015.02.06. 17:31

A Görgey utca burkolatának állapota már a közlekedés biztonságát veszélyezteti, ezért szükségessé vált a kockaköves burkolat és a nagypaneles villamospálya teljes cseréje. A felújítás három ütemben zajlik: először június közepéig a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz lesz lezárva, ez idő alatt a 14-es csak a Rózsa utcáig, a 12-es viszont egyáltalán nem közlekedik. A második ütemben az elsővel egy időben a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz déli oldala, a harmadikban pedig a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz északi oldala valamint az István út–Rózsa utca közötti szakasz újul meg. Három kilométeren aszfaltozott kerékpársáv is épül.

A felújítással új, bazaltbeton burkolatú, csendes villamospálya épül, amelyen a személyautók is közlekedhetnek, a megállók akadálymentesek lesznek, összevonják a Corvin utcai és Deák Ferenc utcai megállót, az új állomás a Kiss Ernő utcánál lesz és megújul az áramellátási rendszer is.

Az építkezés miatt a Szilágyi úton közlekedő járművek nem hajthatnak be és ki a Görgey Artúr utcába, az István út és a Károlyi utca kereszteződésében pedig az eddigi kettő helyett csak egy sávon lehet majd egyenesen haladni.

A Görgey utca burkolatát utoljára 1957-ben cserélték, a villamospálya 1975-ben épült.

A villamosok helyett a BKK 12-es és 14-es jelzéssel pótlóbuszokat indít a külső végállomások és Újpest-központ között. A felújítás idejére változik továbbá a 25-ös, a 30-as, a 30A a 96-os, a 121-es, a 126-os, a 126A, a 196-os, a 196A, a 220-as, a 230-as és a 296-os autóbusz közlekedése, valamint a gyorsabb eljutás érdekében új autóbuszjáratokat indítanak 14E jelzéssel Újpest-Központ M és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között és 270-es jelzéssel Rákospalota, Csömöri-patak és Újpest-Központ M között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek