Kibővül a bonyhádi ipari park

MTI/iho   ·   2020.05.19. 15:00
400px_bonyhad_ipari_park

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere ismertette: a 803 millió forintba kerülő, három és fél hektáros bővítéshez a többségi önkormányzati tulajdonú Bonyhádi Ipari Park Kft. 480 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (Top) forrásaiból, az önerőt a kft.-ben tulajdonos vállalkozások tették hozzá.

A 803 millió forintba kerülő, három és fél hektáros bővítéshez a többségi önkormányzati tulajdonú Bonyhádi Ipari Park Kft. 480 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (Top) forrásaiból (fotó: Sóki Tamás/MTI)

Sebestyén Miklós a kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a projekttel a meglévő, 21 hektáros ipari parkot bővítik. Az új részen 3286 négyzetméternyi alapterületen négy (asztalosipari, fémipari, szállítmányozási és mérnöki) cég számára épül üzemcsarnok, egy gumiipari cégnek pedig közművesített telket alakítanak ki. A pályázat önerejét az öt vállalkozás adta, később bérlik a létesítményeket az ipari park kft.-től, és 80–100 embert foglalkoztatnak majd. Az épületek november végére készülnek el.

Vállalkozók arról számolnak be, hogy egyre több a megrendelésük, és a határok megnyitásával Bonyhád térsége is gyorsan be fog kapcsolódni az újrainduló európai gazdaságba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek