Kisiklott egy tehervonat Kassa közelében

iho/vasút   ·   2018.11.02. 12:00
400px_kassa_siklott_teher

Az Új Szó információi szerint az Ukrajna felé haladó tehervonat a Kassához közelében található Alsóhutka (Nižná Hutka) melletti széles nyomtávú vágányról lépett ki pénteken reggel hat óra körül, eddig ismeretlen okok miatt. A szerelvény elején a ZSSK Cargo két, 125-ös sorozatú, kétszekciós villamos mozdonya dolgozott. Az első, 125 843-844-es pályaszámú gép áttörte a sín végét jelölő földbakot, majd egy felsővezeték-tartó oszlopnak ütközött. Az ütközés során a mozdony menetirány szerinti első szekciója (a 843-as) jelentősen megrongálódott. A vagonok üresek voltak.

A Kassához közeli Alsóhutkán kisiklott egy széles nyomtávú tehervonat. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: kosiceonline.sk)

A mentők és a tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek, majd rövid idő alatt kimentették a vezetőfülkébe szorult mozdonyvezetőt. A ZSSK Cargo munkatársa nem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A Szlovák Vasúttársaság (ŽSR) az Új Szónak azt nyilatkozta, hogy a baleset során jelentős károk keletkeztek, a siklott mozdony műszaki mentése miatt legalább huszonnégy órán át szünetelni fog a forgalom az érintett szakaszon. A Tiszacsernyő és Kassa közötti személyvonatok közlekedésében azonban nem okoz fennakadást a baleset, mivel az csak teherszállításra használt vonalon történt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek