Kisteherautóval ütközött egy vonat Döbrököznél

iho/vasút   ·   2018.09.07. 12:14

Pénteken fél tizenkettő után pár perccel Döbröközön, az állomás Újtelep utcai, sorompóval felszerelt vasúti átjárójánál a 8034-es személyvonatként Pusztaszabolcsról Dombóvárra tartó 415 012-es Flirt kisteherautóval ütközött. Az átjáróban a fény- és félsorompó jól működött. A jármű vezetőjét a mentők vizsgálják. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a vonat utasai közül senki sem sérült meg. A műszaki mentést végző dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A baleset miatt Kurd és Döbrököz állomások között nem közlekedhetnek a vonatok, ezért a 40-es számú, Budapest–Dombóvár–Pécs vonalon jelentősen megnőhet a vonatok menetideje.

A 8034-es tíz kilométerrel a célja előtt járt pórul. A baleset miatt jelentős késésekkel kell számolni a Budapest–Pécs vonalon

A pécsi vonal forgalmát pénteken már a második baleset borítja fel: kora reggel egy tehervonat gázolt szarvast Pincehelynél.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek