Kiszállt a Maersk a DB Schenkerért folytatott versenyből

iho.hu   ·   2024.07.05. 08:00
Maersk konténerek vasúton

Így már csak hárman maradtak állva a Deutsche Bahn leányvállalata értékesítésére kiállított porondon. 

Legutóbb, a múlt hónap elején még négy érdeklődő közül kerülhetett volna ki az a cég, amelyik a német vasúti holding logisztikai üzletágát, a DB Schenkert felvásárolhatja. Most szűkült a kör: a Maersk ugyanis kiszállt. A dán hajózási és logisztikai óriáscég azok után vonta vissza ajánlatát, hogy a DB Schenker átvilágítása után a menedzsment arra az álláspontra jutott, nem ez a megfelelő időpont a Maersk üzletvitelében egy ekkora akvizíció nyélbeütésére.

Így már csak három versenyző maradt a porondon: az ugyancsak dán hajózási óriás, a DSV, a szaúdi nemzeti szállítmányozó, a Bahri, valamint a CVC Capital Partners befektetési alapok, a Carlyle Group és az Abu Dhabi Investment Authority közötti partnerség. Még ebben a hónapban várhatóan ez a három aspiráns nyújt be végleges vételi ajánlatot, a DB Schenker értéke hozzávetőlegesen 15 milliárd euró körül van.

A DB Schenkert azért kínálták fel eladásra, mert ez a Deutsche Bahn egyik legjövedelmezőbb leányvállalata, és az anyacégnek fedeznie kell a fennálló, mintegy 34 milliárd euróra becsült tartozásait. A Schenker eladását 2023 decemberében jelentették be, és 2024 januárjáig több mint húsz potenciális vásárló jelezte érdeklődését a német logisztikai óriás megvásárlása iránt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek