Kómában a Szentmihályon elütött kisfiú

iho/biztos út   ·   2012.04.24. 08:10

A Délmagyarország információi szerint kómában van az a 10 éves fiú, akit vasárnap délután ütött el egy autó a szentmihályi Kapisztrán út egyik megállójánál. A közelében nincs kijelölt gyalogátkelő.

A szeged-szentmilhályi Kapisztrán út 41. szám előtti buszmegállóban ütött el egy 76-os busz mögül az úttestre kiszaladó 10 éves kisfiút egy Szeged felé tartó autó vasárnap délután. A gyermek a megállóval szemközti egyik épületben él anyjával. A szülőt nagyon megviselték a történtek, a balesettel kapcsolatban nem akart nyilatkozni.

A kisfiú a Szegedről érkező busz utasa volt, anyja az utca túloldalán várta. Valószínűleg minél hamarabb az anyukájához akart érni, ezért volt figyelmetlen. Az autó fiatal sofőrje tudomásunk szerint nem vezetett gyorsan, de az ütközés mégis oly szerencsétlenül történt, hogy a fiú nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Az anya hétfő délelőtt meglátogatta gyermekét a klinikán: a kisfiú a lap információi szerint kómában van.

A több kilométer hosszú Kapisztrán úton az autósok a Szentmihály bejáratánál lévő sebességkorlátozó tábla szerint 60 kilométeres sebességgel haladhatnak. Az út 1–41. szám közötti részén mindössze egy zebra vezet át a túloldalra. A baleset helyszínén nincs kijelölt gyalogátkelő. A megálló közvetlen közelében lakó férfi elmondta: a buszról való leszállás után a gyerekeken kívül a felnőttek is óvatlanul lépnek a forgalmas autóútra.

Kapcsolódó hírek