Komoly balesettel indult az új menetrend

iho/vasút   ·   2019.12.15. 09:53
400px_uzsgyi_baleset

A Szolnok–Hódmezővásárhely (130-as) vonalon Nagytőke és Kunszentmárton állomások között, a 45-ös főút vasúti átjárójában a Tiszatenyőre tartó 7219-es személyvonat egy kamionnal ütközött össze vasárnap hajnali négy óra után pár perccel. A fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. A balesetben nem sérült meg senki, a nyerges vontató félpótkocsija azonban felborult, és a motorvonat eleje is összetört.

Kamionnal ütközött a 416 009-es Uzsgyi Nagytőke és Kunszentmárton között, a 45-ös főút vasúti átjárójában (fotók: MTI/Donka Ferenc)

A műszaki mentés ideje alatt Nagytőke és Kunszentmárton között nem lehetséges a vonatközlekedés, ezért a MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt, melyek a főút lezárása miatt csak jelentős kerülővel tudnak majd haladni. Ennek következtében a menetidő egy-másfél órával is megnőhet.

A baleset miatt a Kiskunfélegyháza–Kunszentmárton vonalra a reggeli vonatok szerelvénye nem tudott megérkezni, ezért a Kunszentmártonból 5 óra 19-kor Kiskunfélegyházára (37219-es), valamint a Kiskunfélegyházáról 7 óra39-kor Lakitelekre induló (37112-es) személyvonat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedett.

A balesetben nem sérült meg senki, azonban mindkét jármű jelentősen rongálódott

Délelőtt tíz órától várhatóan már csak Kunszentmárton és Szentes között kell pótlóbuszokra átszállni, Szolnok és Kunszentmárton között már vonatok szállíthtják az utasokat. A 130-as vonalon vasárnap délelőtt jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.

Vasút Nagyvasút

Húszéves lett Dezső

Károly Szabolcs   ·   2023.09.25. 20:00

A 426-os sorozatú Siemens-ikermotorkocsik hosszú évekig az esztergomi vonal igáslovai voltak, majd a Dunántúlon találtak új feladatot nekik. A megfelelő karbantartás viszont jócskán hiányzik...