Közlekedés augusztus 20-án

iho   ·   2016.08.17. 12:51

Az ünnep előtti pénteken este nyolctól a Lánchidat, délután a tisztavatás előkészületei miatt a Kossuth Lajos teret zárják le. A tűzijáték rakétáit a Gellért-hegyről és a Lánchíd–Erzsébet híd közötti területről lövik fel. Az Erzsébet hídra augusztus 20-án 18 órától nem szabad felmenni.

Sűrűbben indítja a BKK augusztus 20-án mind a négy metróvonalat, a H5-ös és H7-es HÉV-et, a nagykörúti villamosokat. Az Erzsébet hídon közlekedő buszjáratok megosztva közlekednek, két iediglenes végállomásuk a Deák Ferenc tér és a Móricz Zsigmond körtér lesz. A D12-es hajójárat nem közlekedik.

Mivel augusztus 28-áig a Szent Gellért rakparton és a Szabadság hídon a villamosok pálya- és megállófelújítás miatt nem közlekednek, a tűzijáték végeztével, 21.30-tól a belvárosból közlekedő buszjáratok sűrűbben járnak. Egyes metróállomásokat ideiglenesen – a nagy tömeg miatt – biztonsági okokból lezárhatnak.

A MÁV-Start menetrendje nem változik, ám a fővonalakon egyes vonatok több kocsival közlekednek. Mentesítő vonatok indulnak azonban a budapesti tűzijáték után 23.00-kor a Nyugati pályaudvarról Szegedre, 23.20-kor a Dáli pályaudvarról Győrbe.

A közlekedési változásokról bővebben a BKK és a MÁV-Start honlapjain olvashatunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek