Közutakat újítanak fel Észak-Magyarországon

MTI   ·   2012.04.10. 13:01

Az észak-magyarországi régióban megkezdődtek azoknak a négy, illetve öt számjegyű mellékutaknak a felújításai, amelyeknek a megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hagyta jóvá az Észak-magyarországi Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden.

Heves megyében a Verseg-Hatvan összekötő út mintegy tizenegy kilométeres szakasza közel 814,5 millió forint támogatásból valósul meg. A felújítás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A kedden megkezdett 2111-es jelű összekötő út felújításának elsődleges célja az, hogy jobb utazási és forgalombiztonsági feltételeket teremtsenek.

A kivitelezésre – a kötelező közbeszerzési eljárás lefolytatása után – a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a C-H ROP 2009–2013 Konzorciummal kötött szerződést.

A projekt lezárását követő öt éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet kap az üzemeltetőtől, a karbantartótól, a fenntartótól, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökségtől és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetektől – tartalmazza közlemény.

Kapcsolódó hírek