Különvonattal mehetnek szavazni a szlovákok

Korcsmáros Gábor   ·   2023.09.19. 12:00
ICZSSK

Ingyen különvonatot rendeltek a Csehországban tanuló szlovák állampolgároknak, hogy szavazhassanak.

Egy polgári társulás szervezésében Prága és Pozsony között egy különvonat fog közlekedni szeptember 29-én, ami teljesen ingyen vehető igénybe, csak egy regisztráció szükséges a szervezők weboldalán. A vonat elsősorban a szlovák állampolgárok, azon belül is főleg a Csehországban tanuló diákok, hallgatók számára van fenntartva. Ezzel szeretnék ösztönözni a szlovákiai állampolgárokat, hogy menjenek el szavazni a szeptember 30-án esedékes előrehozott parlamenti választásokon.

A vonat Prágából indul majd, Brünnben (Brno) is megáll, s Pozsony lesz a végállomása. A tervek szerint a vonaton ezernégyszáz utas fér majd el, mindenki e-mailben kapja meg szeptember utolsó hetén a vonatjegyet és helyjegyet, valamint a pontos instrukciókat.

A Mladí (Fiatalok) polgári társulás a ZSSK-tól rendelte meg a különvonatot. A szervezők hangsúlyozzák, hogy nem politikai párt megrendeléséről van szó, nem is állami pénzből finanszírozott különvonatról. A különvonatra a szavazatukat leadni kívánó állampolgárokat várják, a szervezők szerint a nem diákok is regisztrálhatnak, de előnyben részítik a Csehországban tanuló fiatalokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek