Lassan teljes Buenos Aires kínai motorvonat-flottája

iho   ·   2014.12.02. 18:45
400px_csr_mitre

A korszakváltás a három vonalból álló Mitre-hálózaton november huszonötödikén kezdődött meg, ekkor szállítottak utasokat menetrend szerint először a kínai szerelvények. A motorvonatok forgalomba állításának tiszteletére szervezett ceremónián részt vett Cristina Fernandez de Kirchner argentin elnök, valamint Florencio Randazzo belügyi és közlekedési miniszter is – írja a Global Rail News.

A Mitre-hálózaton is hamarosan leváltják ötvenéves társaikat a kínai motorvonatok<br>(fotó: Trenes Argentinos)

A Buenos Aires környéki vasútvonalakon szolgáltató Trenes Argentinos még 2013-ban rendelt a CSR Qingdao Sifangtól harminc hatrészes motorvonatot az argentin főváros északi városrészeit kiszolgáló elővárosi hálózatra az eddig használt, ám napjainkra jócskán elavult és kiszolgált szerelvények leváltásra, amelyek átlagéletkora több mint ötven év. A Retiro és Tigre közötti viszonylaton tizenkét új motorvonat állt forgalomba, a fennmaradó tizennyolc szerelvény pedig tél végéig veszi át a stafétát a José León Suárez- és a Bartolomé Mitre-mellékvonalakon.

A hálózaton nem csak a gördülőállományt modernizálják: átépül mindhárom vonal infrastruktúrája, valamint harminc állomás is megújul. Az új vonatoknak köszönhetően az eddigi tizennyolc perces követési időt tizennégy percre lehetett csökkenteni, a teljes flotta üzembe állításával pedig tízpercenként indulhatnak a szerelvények.

Buenos Aires másik elővárosi vonalán, a Sarmiento-vonalon is a CSR segítségével modernizál a Trenes Argentinos: a kínai gyártó eddig huszonöt kilenckocsis szerelvényt szállított le, melyek forgalomba is álltak – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek