Látott már vasútállomást vágányok nélkül? Most megteheti!

Tripolszki Dalibor   ·   2021.10.05. 12:00
211005_delvidek_01

Zajlanak a felújítási munkálatok a Szeged–Szabadka vasútvonal szerbiai szakaszán. A palicsi és a horgosi állomások átalakulása is gőzerővel folyik.

Az alépítmény kialakítása a szerb–magyar országhatártól halad Szabadka irányába. A munkálatokkal már Királyhalomig (Bački Vinogradi) jutottak a szakemberek. Ezzel párhuzamosan zajlik a felsővezetéktartó oszlopok talapzatának betonozása, valamint a kész elemekből álló jelzőtartók elhelyezése is.

A mindentől letisztított palicsi állomás Horgos felé tekintve, várva az új alépítményt. A képre kattintva a szerző felvételeiből készült galéria nyílik

A vágányokon való biztonságos átkelés érdekében Horgos és Palics állomásokon gyalogos aluljárót is létrehoznak, a horgosi már épül is.

Képaláírások:

3. kép: A Szabadka felé vezető nyomvonal jelenlegi állapota Palicson

4. kép: Horgos állomás a kész alépítménnyel

5. kép: A jelzőket tartó kész betonelem

6–7. kép: A leendő gyalogos aluljáró építésének kezdeti fázisa, azaz a talaj kitermelése és elszállítása

8. kép: Horgostól kihaladva Szabadka felé már láthatóak a felsővezeték oszlopainak talapzatai

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.