Lehajtóért küzd a polgármester

iho   ·   2013.06.04. 10:27

Az M44-es út végleges tervein nem szerepel a békésszentandrási lehajtó. A település polgármestere most a projektgazdához, eredménytelen egeztetés után pedig az Unióhoz fordul panaszával.

„A végsőkig elmegyek. Azért választottak Békésszentandrás polgármesterévé, hogy álljak ki a település érdekeiért. Kiállok!” – mondta bosszúsan Sinka Imre polgármester, az M44-es út végleges terveinek a láttán. A projektgazdához, illetve az Európai Unióhoz készül panaszával a település vezetője.

„Békésszentandrásnak és Öcsödnek nem lesz lehajtója. A két szarvasi, a két csabacsűdi mellett nekünk, békésszentandrásiaknak nincs rácsatlakozási lehetőségünk. Minden irányba ez 20 kilométeres kerülőt jelent majd. Pedig van útja a településnek, igaz, ez a legelhanyagoltabb, felújításra szorul. Nem a miénk, tehetetlenek vagyunk. A 44105-ös számú közút rávezetne a főútra„ sorolta a polgármester, a beol.hu-nak, aki korábban, az előzetes egyeztetéseken még látott olyan terveket, ahol szerepelt lehajtó Békésszentandrásnál.

Kapcsolódó hírek