Leszakadt egy híd Indonéziában

iho/közút   ·   2011.11.26. 15:58

Helyi idő szerint szombat fél ötkor szakadt le a Kutai Kartanegara híd Indonézia Kelet-Borneó tartományában, írja az Index. A Tenggarong és Samarinda városokat összekötő, Mahakam folyó feletti híd hétszáz méter hosszú volt, és a San Franciscó-i Golden Gate mintájára épült.

A hídon éppen javítási, felújítási munkák zajlottak, de a forgalom elől nem volt lezárva a műtárgy, így a baleset pillanatában is több százan lehettek a hídon. Szemtanúk szerint tucatnyi motorkerékpár és személygépkocsi mellett egy busz is a vízbe zuhant. Az elsődleges hírek szerint a balesetnek eddig három halálos áldozata és tizenhét súlyos sérültje van. A környező kórházakba már több mint száz sérültet szállítottak a mentők. Különböző indiai hírforrások három-öt halottról számoltak be. A három azonosított elhunyt között egy csecsemő is van. Több embert, főleg a hídon dolgozó munkásokat eltűntként tartanak számon.

Egy munkás azt nyilatkozta, hogy először az egyik tartókábel kilazult, majd elszakadt. Ezt követően sorban elpattant a többi acélkábel is, és a híd fél perc alatt összeomlott. A függőhídból csak a két pilon maradt meg, a hídpálya a habok közé zuhant. Maradványait a helyenként ötven méter mély Mahakam majdnem teljesen elnyelte.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.