Lezárták az M60-as autópályát

iho/közút   ·   2011.12.14. 12:12

Teljes útzárat rendeltek el az M60-as autópálya Bóly–Mohács közötti szakaszán. A szajki pihenőnél egy műszaki hibás kamion vesztegel, a tartályból folyékony nitrogén szivárog. A műszaki mentés befejezéséig az útzárat fenntartják.

A riasztás délelőtt tíz óra előtt négy perccel futott be a mohácsi és a pécsi tűzoltóságra, riasztották a Baranya megyei veszélyhelyzeti felderítő csoportot is. Hasonló veszélyes anyag kiszabadulásánál az előírások száz méteres veszélyességi övezetet rendelnek el, ebbe beleesnek az autópálya ellenkező irányú forgalmi sávjai is. A sérült kamion tulajdonosa Budapestről elindított egy üres tartálykocsit, a folyékony nitrogént ebbe fejtik majd át. A kényes művelet több órán át is eltarthat, a közúti forgalom addig nem használhatja az M60-as Bóly–Mohács szakaszát.

A folyékony nitrogén átfejtésével még világosban, délután fél négy körül végeztek, a rendőrség feloldotta az útzárat. A szajki pihenő egyelőre nem használható, az M60-as Budapest felé vezető oldalán nyolcvan kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben.

Kapcsolódó hírek