Logisztika: kapcsolatok az ég felől

iho   ·   2013.08.23. 14:00
cim

A gazdasági élet csomópontjai: vasútvonalak, autópályák szomszédságában, vagy akár egy-egy repülőtér részeként. A logisztikai központok jól látható jelei az országok fejlettségének. És közben, ki gondolná, olykor kifejezetten mutatósak, érdekesek a létesítmények, leginkább a levegőből, ahonnan áttekinthető a szerkezetük, a belviláguk, és persze kapcsolódásuk a közlekedési vonalakhoz.

A frissen átadott DHL-központ egyben Ferihegy fontos objektuma<br>Kattintson a képre és nézze meg H. Szabó Sándor légifelvételeit!

H.Szabó Sándor, aki annyi szép légifelvételt küldött már szerkesztőségünknek az ORFK valamelyik helikopteréről, ez alkalommal logisztikai tematikus gyüjteménnyel lepett meg minket. A képek egy MD-500-asról, szolgálati repülés közben készültek, a Légirendészeti Parancsnokság pilótája Ötvös László rendőr alezredes volt.

Az életet a képeken leginkább az épületekhez sorakozó kamionok jelentik, de a soroksári fotón például jól kivehető a teherpályaudvar is. Különösen érdekes a DHL Global Forwarding ferihegyi központja, amelyet nemrég adtak át: a háttér pedig maga a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, a 2-es terminállal és a 31-es bal pálya küszöbével.

Kapcsolódó hírek