Logisztikai központ létesül Zalaegerszegen

MTI/iho   ·   2017.04.13. 19:25

A Zalaegerszegen a közeljövőben megvalósuló beruházás azonban ennél átfogóbb, hiszen a logisztikai központ mellett még két kutatás-fejlesztési projekt is indul, további, kishíján négymilliárd forint értékben. A Flex Zrt. hárommilliárd forintból 2200 négyzetméteres új csarnokot épít autóipari kutatás-fejlesztési célokra. A 3B Hungária Kft. pedig 900 millió forint értékben olyan innovatív válogatóberendezést telepít, amely harmadával csökkenti a lerakóba kerülő hulladék mennyiségét.

A logisztikai központ és konténerterminál megvalósításához szükséges minden előzetes hatástanulmány elkészült, így hamarosan a kormány elé kerülhet az előterjesztés, amelyből kiderül, hogy a zalai megyeszékhely Zalaszentivánnal szomszédos területén, közvetlenül a szlovén–magyar vasút elágazásánál, állami beruházásban valósul meg a terminál. A koperi nemzetközi kikötőhöz vezető vasútvonal, a közeli sármelléki nemzetközi repülőtér, valamint az azt is érintő leendő R76-os gyorsforgalmi út együtt olyan ideális helyszínt teremt, amely az Adriai-tengertől vasúton érkező áruknak lehet az első elosztási helye.

Zalaegerszegen az állami MVM Zrt. pályázatának eredményeként másfél hektáros területen fél megawattos napelempark is létrejön. A leendő járműipari tesztpálya mellett épülő létesítmény a zalaegerszegi Zöld város és Smart city programhoz egyaránt kapcsolódik.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Szintet lép az Alstom

iho.hu   ·   2024.04.14. 17:00

Hozzávetőlegesen hatmilliárd forintos fejlesztési programmal növeli gyártási kapacitásait az Alstom vasúti forgóvázkereteket előállító gyára Mátranovákon.