Május közepéig felújítás miatt lezárják a kiskörei Tisza-hidat

MTI   ·   2019.03.19. 11:57

A MÁV Zrt. keddi közöleménye szerint a jelzett időszakban Heves és Pusztataskony között terelőúton, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Abádszalók érintésével lehet majd közlekedni. Az érintettek az ajánlott kerülőútvonalról és az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (telefon: +36-1-336-2400), valamint a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

A 102-es számú Kál-Kápolna–Kisújszállás vasútvonalon a pótlóbuszok március 27-étől ismét a kiskörei erőmű hídján és a töltéseken lévő árvízvédelmi utakon közlekednek, de ez a menetrendjüket nem érinti. Az országos autóbuszjáratok Kisköre és Abádszalók között kerülőútvonalon közlekednek. A Volánbusz tizenegy midibuszos járatpárt közlekedtet a kiskörei erőmű hídján. A társaság a Kisköre, Erőmű megállóhelyen és az abádszalóki autóbusz-állomáson biztosít csatlakozást országos és regionális járataihoz. Részletek ide kattintva érthetők el.

A MÁV és a Magyar Közút közösen fedezi a híd felújításának és karbantartásának költségeit. A korszerűsítés eredményeként megszűnik majd a vasúton a húsz kilométer per órás sebességkorlátozás, a megengedett sebesség negyven kilométer per órára nő.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek