Malév-esély: még maradnak a gépek Shannonban

iho/repülés   ·   2012.02.04. 22:53

Shannon profitál a Malév összeomlásából – írja az irishtimes.com című ír hírportál. Shannon repülőtere ugyanis váratlan pluszbevételhez jut a Malév Boeing 737-eseinek parkolási díjából. A cikk szerint ez több ezer eurót jelent, egyébként Shannon hosszú ideje ad helyet hosszabb időre leállított gépeknek, amelyeknek lejárt a lízingje, vagy amelyek karbantartásra várnak.

A portál beszámol arról, hogy nem kevesebb mint 15, az ILFC lízingtársaságtól bérelt Boeing 737-es érkezett a reptérre, órákkal azután, hogy összeomlott a légitársaság. A légikikötőben a gépek érkezése előtt tisztítottak meg egy távolabbi gurulóutat, ahol a gépek közül 12 kapott állóhelyet.

A lap arról is beszámol, hogy az ILFC gépáthelyezési akciója csaknem kudarcba fulladt, mert a Malév pilótái egy ideig vonakodtak átrepülni a 737-eseket.

A lap információja szerint a Malév megegyezésre jutott a bérbeadóval arról, hogy a repülőgépek még egy ideig Shannonban maradnak, arra az esetre, ha a légitársaság újra tudja indítani a működését.

Kapcsolódó hírek