Már a kínai Hszianból is jár tehervonat Budapestre

iho/vasút   ·   2017.04.04. 18:45
400px_kontenervonat

A negyvenegy vagonból álló szerelvény főként a kelet-kínai Jivu városában készített ruhákat, játékokat, háztartási és elektronikai cikkeket szállít a magyar fővárosba. A vonat április elsején délután indult el a Senhszi tartomány székhelyének számító, északkelet-kínai Hszianból. Körülbelül 9300 kilométeres útja során a szállítmány áthalad Kazahsztánon, Oroszországon, Fehéroroszországon, Lengyelországon és Szlovákián. Habár az út tizenhét napot vesz igénybe, a szállítási idő jelentősen kedvezőbb az eddigi, körülbelül harminc nappal hosszabb kombinált szolgáltatásénál.

Már a kínai Hszianból is érkeznek Budapestre konténeres szállítmányok, az első fuvar a napokban indult el, hogy tizenhét nappal később befusson a magyar fővárosba (illusztráció)

Hszianból 2013. november 28-án indult el az első Közép-Ázsia és Európa felé tartó konténervonat, melyet azóta már 316 másik követett. A szerelvények április elsejéig összesen 474 ezer tonna árut továbbítottak – adja hírül a people.cn.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek