Már három Bézé a Fehérvár–Esztergom járaton

iho   ·   2016.06.19. 13:21

A hétvégén a MÁV csoportnál is beindult a nyári menetrend. Sajnos ahogy ez lenni szokott, nem megy zökkenőmentesen. A 4-es (Almásfüzitő–Esztergom) és az 5-ös (Komárom–Székesfehérvár) számú vonalak személyszállító vonatait motorkocsi-spórolás címén összevonták (más kérdés, hogy ugyanannyi Bézé kell az új fordához, mint a régihez). Vasárnap azonban ez megbosszulni látszik önmagát. Történt ugyanis, hogy a Székesfehérvárról 10 óra 27 perckor induló, Komáromon át Esztergomig közlekedő 34912-es számú vonat Bz-je Mór és Bakonysárkány állomások között szolgálatképtelen lett.

A 225-ös Bz motorról van szó, ami hírhedt a szolgálatképtelenségeiről... Szombaton még nem volt gond, Garamvölgyi Ádám Esztergomban fotózta le a gépet

Székesfehérvárról ezért két másik Bz, a 321-es és a 193-as egység indult a segélyezésre. Mórón a 193-as leakadt, a 321-es pedig elment visszahúzni az állomásra a nyílt pályán döglődő társát. Ezek után az utasok átszálltak, majd a vonat 100 perc késéssel tovább indult Mórról.

Ez önmagában még nem lenne olyan nagy szám, hiszen az ilyen jellegű késések szinte mindennaposak a társaságnál. A probléma ezzel az, hogy hiába van jelenleg Komáromban egy hadra fogható Bz motor, nincs rá személyzet, mivel a menetrend és a személyzetforduló úgy van kitalálva, hogy a délelőtt és délután folyamán egy Bz motor közlekedik az Esztergom–Komárom–Székesfehérvár tengelyen. Egy mozdonyvezetővel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek